Kvinne fanget ørret med to munner: – Bisart vakker

Debbie Geddes fikk snappet et bilde av den spesielle sjøørreten da hun og ektemannen fikk den opp i båten. De slapp den fri like etter.
Debbie Geddes fikk snappet et bilde av den spesielle sjøørreten da hun og ektemannen fikk den opp i båten. De slapp den fri like etter. Foto: Knotty Boys Fishing

Debbie Geddes fra New York fikk seg litt av en fangst på Champlainsjøen onsdag.

Da hun sveivet inn snøret og lempet fisken opp i båten, viste det seg å være en sjøørret med to munner.

Hun fisket sammen med ektemannen da hun fanget den merksnodige ørreten.

– Da vi fikk den opp i båten, kunne jeg ikke tro det jeg så. To munner! Og likevel var denne fisken frisk og sunn! Ganske fantastisk, sier Geddes til Fox News.

– Vi tok raskt noen få bilder og slapp fisken uti igjen, legger hun til.

Gikk som en farsott på Facebook

En av Geddes' kollegaer, Adam Facteau, tenkte at fisken ville bli lagt merke til på Internett. Han lastet derfor opp et bilde av den på Facebook-siden til Knotty Boys Fishing, som er en side for lokale fiskeentusiaster.

Innlegget har til nå fått over tusen liker-klikk, over tusen kommentarer og nesten 7.000 delinger.

Les også: Populært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb

Legenden om sjøuhyret «Champ»

Overfor Business Insider sier Facteau at han aldri hadde kommet over en fisk som denne, og la til at ingen har klart å ta bilde av en ferskvannsfisk med to munner før.

Facteau som er en ivrig fisker og har vokst opp ved Champlainsjøen, vet ikke hvorfor fisken hadde en slik misdannelse i ansiktet. Han sier det har florert en rekke teorier om hvordan fisken har fått sitt usedvanlige utseende. Kloakkdumping, en genetisk defekt, en gammel skade, er noen av teoriene, men han sier også at enkelte har kalt det hele for falske nyheter.

Han tror en av grunnene til at fisken har fått så mye oppmerksomhet på nettet skyldes den lokale legenden om sjøuhyret «Champ», som ifølge historiene holder til i Champlainsjøen.

– Fisken så sunn ut og var for bisart vakker til at man kunne drepe den, på grunn av dens merkverdighet , sier han til Business Insider, og legger til:

– Vi har et sjøuhyre kalt Champ, og nå fisken med to munner!

Les også: Dette er verdens eneste museum av sitt slag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden