Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump

Danmarks statsminister Mette Frederiksen på onsdagens pressekonferanse i København. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau scanpix / NTB scanpix
Danmarks statsminister Mette Frederiksen på onsdagens pressekonferanse i København. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks statsminister sier hun ikke vil gå inn i en ordkrig med president Donald Trump etter at han kalte hennes svar på hans Grønland-utspill for «vemmelig».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump reagerte etter at statsminister Mette Frederiksen i et intervju søndag kalte hans ønske om å kjøpe Grønland for «absurd», og etter at hun på en pressekonferanse onsdag ettermiddag sa at hun er «ergerlig og overrasket» over Trumps avlysning.

– Det var upassende og vemmelig. Man snakker ikke slik til USA, sa presidenten til journalister utenfor Det hvite hus. Alt hun hadde trengt å gjøre, var å si nei til ham, sa Trump videre.

Trump kunngjorde tirsdag at han avlyser det planlagte statsbesøket til Danmark i september etter at både Danmark og Grønland tvert har avvist hans forespørsel om å kjøpe Grønland.

Frederiksen sier til dansk TV 2 onsdag kveld at hun ikke vil innlede en ordkrig med Trump.

– Jeg synes vi skal holde fast ved at det er den amerikanske presidenten som har meldt avbud, sier hun til TV-stasjonen.