Venezuela åpner ambassade i Nord-Korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-Korea, fire år etter at Nord-Korea gjorde det samme i Venezuela.

Venezuela hadde diplomatiske forbindelser til Nord-Korea fra før, men ingen ambassade der.

Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN.

Viseutenriksminister Ruben Dario Molino var til stede under åpningen. Han kritiserte i en tale USAs «angrep» på myndighetene i Caracas og Pyongyang. Molinas nordkoreanske motpart Pak Myung Guk sa Venezuela kan regne med regimets støtte i kampen mot «imperialisme».

Venezuelas president Nicolas Maduros regjering forsøker å styrke båndene til landets gjenværende allierte etter at maktkampen mellom ham og opposisjonsleder Juan Guaidó har ført til at flere titall land har stilt seg på Guaidós side.

Guaidó erklærte seg midlertidig president i januar, med henvisning til en paragraf i grunnloven. Den daværende lederen for nasjonalforsamlingen begrunnet beslutningen med at Maduros seier i fjorårets presidentvalg var ugyldig.

Flere millioner venezuelanere har lagt på flukt fra hjemlandet som følge av økonomisk kollaps under Maduros styre.

Les også: Japan: – Nord-Korea har miniatyr-atomvåpen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært