Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA

To gutter sykler forbi en politibetjent som etterforsker åstedet der en jente mistet livet etter å ha blitt angrepet av tre kamphunder.
To gutter sykler forbi en politibetjent som etterforsker åstedet der en jente mistet livet etter å ha blitt angrepet av tre kamphunder. Foto: Max Ortiz/Detroit News via AP

Familien som mistet datteren sin i et brutalt hundeangrep i Detroit, forsøker nå å samle inn penger til å dekke utgiftene for begravelsen.

Ni år gamle Emma Valentina Hernandez mistet livet som følge av at hun ble angrepet av tre pitbullterriere i byen Detroit i den amerikanske delstaten Michigan mandag.

Det melder blant annet The Detroit News og Deadline Detroit.

Hundene kastet seg over Hernandez da hun syklet på en liten vei i bakgården der hun bodde. Hun skal ha syklet sammen med sin bror.

– Stoppet ikke

Naboer prøvde å stoppe hundeangrepet ved å kaste murstein og avfyre skudd. Den ene hunden skal ha blitt drept av en kule. Mens de to andre senere ble fanget opp av den lokale dyrebeskyttelsen.

– De stoppet ikke. Jeg måtte gripe inn, sier Edward Cruz til The Detroit News.

Cruz var blant vitnene til ulykken og kastet murstein etter hundene i et forsøk på å jage dem bort.

Les også: Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord

Døde på sykehus

En av naboene, Deborah Golden, fortalte The Detroit News at hun hørte rop om hjelp. Hun fikk øye på jenta som lå liggende i en blodpøl, med skader på halsen og uten å gi liv fra seg.

Golden begynte å utføre førstehjelp på jenta og instruerte en av offerets slektninger om å stoppe blødningene med en T-skjorte.

Helsepersonell kom etter hvert til stedet og fraktet jenta i ambulanse til sykehuset, men livet sto ikke til å redde.

Hundeieren, en 33 år gammel mann, ble pågrepet av politiet, men det er ukjent hvorvidt han er blitt siktet for noen forbrytelse.

Les også: Hund drepte flere sauer i Sandnes

Foto: Privat/ GoFundMe
Foto: Privat/ GoFundMe

Flink på skolen

GoFundMe har Emmas familie startet en innsamlingsaksjon for å dekke kostnadene for begravelsen.

– Emma dedikerte livet sitt til skolearbeid, lek og å nyte livet sammen med sin familie. Rask til å få et forsprang på skolearbeidet. Hun var en så smart og tøysete jente. Elsket å være utendørs og leke med søskenbarna sine. En vakker sjel innvendig og utvending, skriver familien om Emma på innsamlingssiden.

Målet var å samle inn 25.000 amerikanske dollar, men så langt har familien mottatt over 45.000, noe som tilsvarer omtrent 400.000 i norske kroner.

Les også: Død hund i konteiner var utstoppet sel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært