Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA

To gutter sykler forbi en politibetjent som etterforsker åstedet der en jente mistet livet etter å ha blitt angrepet av tre kamphunder.
To gutter sykler forbi en politibetjent som etterforsker åstedet der en jente mistet livet etter å ha blitt angrepet av tre kamphunder. Foto: Max Ortiz/Detroit News via AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familien som mistet datteren sin i et brutalt hundeangrep i Detroit, forsøker nå å samle inn penger til å dekke utgiftene for begravelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni år gamle Emma Valentina Hernandez mistet livet som følge av at hun ble angrepet av tre pitbullterriere i byen Detroit i den amerikanske delstaten Michigan mandag.

Det melder blant annet The Detroit News og Deadline Detroit.

Hundene kastet seg over Hernandez da hun syklet på en liten vei i bakgården der hun bodde. Hun skal ha syklet sammen med sin bror.

– Stoppet ikke

Naboer prøvde å stoppe hundeangrepet ved å kaste murstein og avfyre skudd. Den ene hunden skal ha blitt drept av en kule. Mens de to andre senere ble fanget opp av den lokale dyrebeskyttelsen.

– De stoppet ikke. Jeg måtte gripe inn, sier Edward Cruz til The Detroit News.

Cruz var blant vitnene til ulykken og kastet murstein etter hundene i et forsøk på å jage dem bort.

Les også: Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord

Døde på sykehus

En av naboene, Deborah Golden, fortalte The Detroit News at hun hørte rop om hjelp. Hun fikk øye på jenta som lå liggende i en blodpøl, med skader på halsen og uten å gi liv fra seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Golden begynte å utføre førstehjelp på jenta og instruerte en av offerets slektninger om å stoppe blødningene med en T-skjorte.

Helsepersonell kom etter hvert til stedet og fraktet jenta i ambulanse til sykehuset, men livet sto ikke til å redde.

Hundeieren, en 33 år gammel mann, ble pågrepet av politiet, men det er ukjent hvorvidt han er blitt siktet for noen forbrytelse.

Les også: Hund drepte flere sauer i Sandnes

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Privat/ GoFundMe
Foto: Privat/ GoFundMe

Flink på skolen

GoFundMe har Emmas familie startet en innsamlingsaksjon for å dekke kostnadene for begravelsen.

– Emma dedikerte livet sitt til skolearbeid, lek og å nyte livet sammen med sin familie. Rask til å få et forsprang på skolearbeidet. Hun var en så smart og tøysete jente. Elsket å være utendørs og leke med søskenbarna sine. En vakker sjel innvendig og utvending, skriver familien om Emma på innsamlingssiden.

Målet var å samle inn 25.000 amerikanske dollar, men så langt har familien mottatt over 45.000, noe som tilsvarer omtrent 400.000 i norske kroner.

Les også: Død hund i konteiner var utstoppet sel