Kardinal George Pells anke avvist

78 år gamle George Pell forlater en domstol i Melbourne i Australia i februar. Onsdag ble anken hans avvist. Foto: AP / NTB scanpix
78 år gamle George Pell forlater en domstol i Melbourne i Australia i februar. Onsdag ble anken hans avvist. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En domstol i Australia har avvist kardinal George Pells anke over dommen på seks års fengsel for seksuelle overgrep mot to mindreårige gutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anken ble avvist med et flertall på to mot én onsdag. Advokatene hans antar at de kommer til å anke avgjørelsen til Australias høyesterett.

Pell (78) viste ingen følelse da avgjørelsen ble lest opp onsdag for en fullsatt rettssal i Melbourne, men bøyde hodet kort tid senere. Han hadde på seg en prestekrage, men ikke kardinalringen.

Den australske kardinalen anket dommen på seks års fengsel etter at han i mars ble funnet skyldig i voldtekt og andre overgrep mot to altergutter i 1996 og 1997. De to ofrene var da 12 og 13 år gamle. En av dem døde av en overdose i 2014.

Pell anket dommen og en ny rettsforhandling saken fant sted i Victoria States høyesterett i Melbourne i juni. Domstolen avviste onsdag anken.

Pell er den mest høytstående katolske geistlige som er dømt for overgrep mot barn. Han har hele tiden fastholdt at han er uskyldig.