USA gjenopptar Taliban-samtalene

USAs spesialutsending for Afghanistan, Zalmay Khalilzad, tar nå fatt på den niende runden med samtaler med Taliban. Foto: AP / NTB scanpix
USAs spesialutsending for Afghanistan, Zalmay Khalilzad, tar nå fatt på den niende runden med samtaler med Taliban. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad har dratt til Qatar for å ta fatt på nye samtaler med Taliban før han reiser videre til Kabul for konsultasjoner.

– Khalilzad skal gjenoppta samtaler med Taliban som del av arbeidet med å tilrettelegge for en fredsprosess som kan avslutte konflikten i Afghanistan, het det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Washington tirsdag.

Det er dermed den niende runden med samtaler som partene nå skal ta fatt på.

Khalilzad drar deretter videre fra Qatars hovedstad Doha til Kabul, der han skal ha konsultasjoner med den afghanske regjeringen, opplyser amerikansk UD.

– Hans samtaler med det afghanske lederskapet skal oppfordre til full forberedelse av intra-afghanske forhandlinger, heter det i uttalelsen.

Tidligere denne måneden avsluttet USA og Taliban den åttende runden med samtaler i Doha. Partene hadde da gjort store framskritt, uttalte den amerikanske utsendingen.

Siden har forventningene steget om en avtale der USA vil starte tilbaketrekningen av sine 14.000 soldater fra Afghanistan etter 18 år med krig.

En avtale mellom USA og Taliban vil ikke i seg selv få en slutt på krigen i landet, siden opprørerne også vil måtte inngå en avtale med den USA-støttede regjeringen i Kabul.

Khalilzad har tidligere sagt at han håper på en avtale med Taliban innen 1. september. Afghanistans president Ashraf Ghani har på sin side sagt at presidentvalget 28. september må gjennomføres først.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært