Nye sammenstøt i Kashmir

Indiske paramilitære soldater holder vakt i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Foto: AP / NTB scanpix
Indiske paramilitære soldater holder vakt i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere mennesker skal være er drept i en ny skuddveksling på grensen mellom India og Pakistan i den omstridte Kashmir-regionen.

Det er motstridende meldinger om hvor mange som er drept eller såret, men ifølge pakistanske myndigheter ble tre sivile og seks indiske soldater drept i tirsdagens skuddveksling.

India på sin side kaller det «fullstendig oppspinn» og sier at det derimot ble gjort stor skade på en pakistansk grensepost samt at flere pakistanske soldater ble drept.

Konflikten i Kashmir har blusset opp de siste ukene etter at India i begynnelsen av august besluttet å oppheve regionens selvstyre. Samtidig ble det innført portforbud, noe som hindret lokalbefolkningen i å bevege seg ute. Internett, telefonnettet og mobilnettet ble også stengt.

Tirsdag kunngjorde Pakistans utenriksminister at landet vil ta Kashmir-konflikten til Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært