Nederland vinker brexit-farvel på strandfest

Flere tusen personer er ventet å samle seg på en strand i Nederland for å vinke farvel når Storbritannia forlater EU 31. oktober.

Forutsetningen for strandfesten er at Storbritannia forlater EU som planlagt 31. oktober.

– Dette bør bli et hyggelig farvel med en god venn som legger ut på et spennende, men ikke særlig smart eventyr, sier Ron Toekook, initiativtaker til arrangementet, til det nederlandske nyhetsbyrået ANP.

Han har etablert en Facebook-side der folk oppfordres til en sosial samling for «å se på brexit fra stranden» i byen Wijk aan Zee. 56.000 mennesker har så langt sagt seg interessert, og 7.600 oppgir at de vil delta.

Med spesialiteter fra EU som nederlandsk chips, fransk vin og tysk vin, skal deltakerne se på idet Storbritannia «våkner til sin stengning». Et band skal stå for musikalske innslag. Arrangørene har bedt om forslag til passende låter.

Så langt har de fått inn forslag som «Go Your Own Way» av Fleetwood Mac, Queen-låten «I want to Break Free», «London Calling» av The Clash, og Adele-låten «Hello» (from the other side).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden