Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria

Tyrkiske regjeringsstyrker har de siste dagene rykket fram nordvest i Syria og erobret flere landsbyer fra opprørere. Foto: AP / NTB scanpix
Tyrkiske regjeringsstyrker har de siste dagene rykket fram nordvest i Syria og erobret flere landsbyer fra opprørere. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre sivile ble drept og tolv andre ble året da en tyrkisk militærkolonne ble utsatt for et luftangrep inne i Syria mandag, opplyser tyrkiske myndigheter.

Det er uklart om det var syriske eller russiske luftstyrker som står bak, men ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bombet både syriske og russiske jagerfly området der den tyrkiske kolonnen befant seg mandag.

Ifølge syrisk UD er den tyrkiske militærkolonnen på vei mot Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen, som i helgen ble inntatt av syriske regjeringsstyrker.

– Tyrkiske kjøretøy lastet med ammunisjon er på vei mot Khan Sheikhoun for å bistå terroristene. Dette bekrefter nok en gang hvilken støtte det tyrkiske regimet gir til terroristgrupper, sa en kilde i syrisk UD til det statlige nyhetsbyrået SANA mandag.

– Det tyrkiske regimets fiendtlige handlinger kommer ikke til å påvirke de syriske styrkenes framrykning i Khan Sheikhoun, sa kilden.

Tyrkias forsvarsdepartement fordømmer angrepet på det sterkeste og sier at det skjedde i strid med «eksisterende avtaler, samt vårt samarbeid og vår dialog med Russland».

Khan Sheikhoun var inntil nylig kontrollert av islamistiske opprørere. Tyrkia støtter flere opprørsgrupper i det nordlige Syria og har etablert tolv såkalte observasjonsposter i Idlib-provinsen.

Idlib er Syrias siste opprørsbastion og kontrolleres i stor grad av den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har nære bånd til al-Qaida.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært