Prins Andrew avviser overgrepsanklager

Buckingham Palace avviser at Storbritannias prins Andrew har vært delaktig i utnyttelse av andre mennesker – etter offentliggjøringen av en video som angivelig viser prinsen ved Jeffrey Epsteins luksusbolig i New York. Bildet viser prinsen på vei ut av en kirke i Skottland søndag. Foto: Jane Barlow / PA via AP / NTB scanpix
Buckingham Palace avviser at Storbritannias prins Andrew har vært delaktig i utnyttelse av andre mennesker – etter offentliggjøringen av en video som angivelig viser prinsen ved Jeffrey Epsteins luksusbolig i New York. Bildet viser prinsen på vei ut av en kirke i Skottland søndag. Foto: Jane Barlow / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins Andrew tar sterkt avstand fra anklager om seksuelle overgrep etter at en video som angivelig viser ham hjemme hos Jeffrey Epstein, dukket opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Hans Kongelige Høyhet fordømmer utnyttelsen av ethvert menneske, og antydningen om at han skulle støtte, delta i eller oppmuntre til noen som helst slik aktivitet, er avskyelig», heter det i en erklæring fra Buckingham Palace søndag.

I uttalelsen heter det også at Andrew er forferdet over opplysningene som er kommet fram om forbrytelsene Epstein skal ha begått.

Videoen som ble lastet opp av Mail on Sunday, viser angivelig prinsen mens han vinker adjø til en kvinne som er på vei ut av luksusboligen til Epstein i New York. i 2010.

Epstein ble 10. august funnet død i fengselet der han var innsatt, siktet for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han er tidligere dømt for seksuelle overgrep. Rettsmedisineren fastslo senere at han begikk selvmord.

Epstein omgikkes i mange år kjendiser, politikere og andre kjendiser, blant dem Bill Clinton, Donald Trump og prins Andrew.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Virginia Giuffre, som hevder hun var et av Epsteins ofre, sa i et vitnemål i 2016 at hun hadde sex med prins Andrew da hun var mindreårig, en anklage som Buckingham Palace gjentatte ganger har avvist.

Prinsen var britisk spesialutsending for internasjonal handel og investeringer i ti år inntil han i 2010 sa fra seg stillingen etter anklager om forbindelser til Epstein og andre omstridte personer.