Danmarks statsminister forventer Trump-besøk

Statsminister Mette Frederiksen har ved to anledninger søndag vært tydelig overfor USAs president Donald Trump. Hun forventer at han kommer til Danmark som avtalt i september og er tydelig på at Grønland ikke er til salgs. Foto: Philip Davali / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix
Statsminister Mette Frederiksen har ved to anledninger søndag vært tydelig overfor USAs president Donald Trump. Hun forventer at han kommer til Danmark som avtalt i september og er tydelig på at Grønland ikke er til salgs. Foto: Philip Davali / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks statsminister Mette Frederiksen sier hun forventer at USAs president Donald Trump kommer på besøk etter at han sa at han kanskje kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump sådde søndag tvil om det planlagte statsbesøket i Danmark da han sa på et pressemøte at han «kanskje» kommer til Danmark.

Danskenes statsminister Mette Frederiksen sier til DR at hun fortsatt forventer at Trump kommer som avtalt i september.

– Vi legger til grunn at den amerikanske presidenten kommer på besøk, og vi er full gang med forberedelsene, sier hun og fortsetter:

– Jeg ser veldig fram til besøket. USA er vår viktigste sikkerhetspolitiske allierte.

Det er dronning Margrethe som har invitert den amerikanske presidenten. Planen er at han skal komme 2. september, dagen etter et besøk til Polen.

– Vi er en av Danmarks allierte, og vi hjelper Danmark, og vi beskytter Danmark. Jeg vurderer å dra dit. Det er ikke nødvendigvis helt sikkert at jeg drar dit. Vi drar til Polen, også drar vi kanskje til Danmark, sa Trump søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen til Mette Frederiksen kommer ikke lenge etter at hun uttalte at det var absurd at Trump ønsket å kjøpe Grønland. Hun gjorde det klart at landet ikke er til salgs.

– Grønland er ikke til salgs. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håper at dette ikke er noe som er alvorlig ment, sa hun til den grønlandske avisa Sermitslaq i forbindelse med sitt besøk til det som er verdens største øy.