Trump sier USA har gode diskusjoner med Taliban

President Donald Trump uttaler seg til pressen før han går om bord på presidentflyet i Morristown søndag. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump uttaler seg til pressen før han går om bord på presidentflyet i Morristown søndag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier at det er framgang og at forhandlingene med Taliban om en fredsavtale for Afghanistan går bra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har veldig gode diskusjoner med Taliban. Vi har veldig gode diskusjoner med den afghanske regjeringen, sa Trump til reportere i New Jersey søndag.

Forventningene stiger om en avtale der USA ville starte tilbaketrekningen av sine soldater fra Afghanistan etter nesten to tiår med krig.

USA er sterkt interessert i å få slutt på engasjementet i Afghanistan, og Trump har sagt fra første stund som president at han vil ha soldatene ut.

Til gjengjeld for en tilbaketrekning skal Taliban gi garantier om at de ikke vil tillate at Afghanistan skal være base for islamistiske grupper som al-Qaida.

En avtale mellom USA og Taliban vil ikke i seg selv få en slutt på krigen i landet, siden opprørerne også vil måtte inngå en avtale med den USA-støttede regjeringen i Kabul.