Nederlandsk prinsesse er død

Prinsesse Christina av Nederland huskes blant annet for sin «varme personlighet» og «store hjerte».
Prinsesse Christina av Nederland huskes blant annet for sin «varme personlighet» og «store hjerte». Foto: Emanuela Loddo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Christina av Nederland døde fredag, 72 år gammel, etter kamp mot kreft. Hun er den yngste søsteren til Beatrix, som var landets monark fram til 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Christina, prinsessen av Oranien-Nassau, ble født i 1947 og var den fjerde datteren til dronning Juliana og prins Bernhard.

– Vi er i sorg over dødsfallet til vår kjære søster og tante, opplyser kongehuset.

– Christina hadde en tydelig personlighet og et stort hjerte. Vi setter pris på de fantastiske minnene vi har av henne, sier kong Willem-Alexander, dronning Maxima og prinsesse Beatrix i en felles melding.

Prinsesse Christina ble født nærmest blind. Hun utviklet en stor kjærlighet for musikk og sang, og levde et liv utenfor kongehuset. Hun giftet seg med den cubanske læreren Jorge Guillermo i 1975 og sa fra seg sin plass i arverekken. De fikk tre barn sammen før de skilte seg i 1996.

Landets statsminister Mark Rutte husker prinsessen som en «varm personlighet» og gir uttrykk for sorg i en pressemelding.