Opprørere angrep fem ulike steder i Myanmar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprørere fra etniske minoritetsgrupper i Myanmar gikk torsdag til angrep på fem ulike steder. Ett av målene var en militærskole. Minst 14 personer ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepene beskrives som samordnede. Nordalliansen, som består av væpnede grupper fra flere ulike minoriteter, har tatt ansvar for angrepene. To av dem ble gjennomført i Mandalay-regionen, der militærskolen ligger, mens de tre andre fant sted i delstaten Shan, nordøst i landet.

Opprørsalliansen sier at angrepene ble gjort i selvforsvar fordi militæret i Myanmar ikke vil stanse offensive operasjoner i områder som minoritetene har kontroll over.

Forsvarsdepartementet har bekreftet angrepene, men myndighetene hevder at de var en gjengjeldelse etter at militæret har gjennomført flere operasjoner mot ulovlig narkotikavirksomhet.

Opprørsgrupper som kjemper for ulike minoriteters rettigheter, har i flere tiår kjempet mot regjeringsstyrkene i Myanmar om kontroll over de østlige delene av landet.

Ifølge eksperter er området i dag verdens største produsent av metamfetamin, en virksomhet som i stor grad finansierer konfliktene.