Sikkerhetsrådet skal diskutere Kashmir

Indiske soldater patruljerer gatene i Srinagar i Kashmir under portforbudet 9. august. Dalen i Himalaya er full av soldater og piggtråd, og både telefonlinjer og internett har vært nede i elleve dager. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix
Indiske soldater patruljerer gatene i Srinagar i Kashmir under portforbudet 9. august. Dalen i Himalaya er full av soldater og piggtråd, og både telefonlinjer og internett har vært nede i elleve dager. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd skal bak lukkede dører diskutere Indias beslutning om å frata Kashmirs selvstyre, ifølge diplomater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Polen, som har det roterende formannskapet i Sikkerhetsrådet, har satt opp saken på agendaen i et møte fredag. Det kan bli første gang.

Forholdet mellom de to atommaktene India og Pakistan har blitt kraftig forverret som følge av den indiske beslutningen 5. august.

Torsdag ble det meldt om flere drepte i den første skuddvekslingen over delelinjen siden opphevelsen av selvstyret i indiskkontrollerte Kashmir.

India har sendt titusenvis av soldater til det omstridte området, og rundt sju millioner innbyggere har i elleve dager levd under strengt portforbud.

India hevder Kashmir nå er på vei tilbake til en normaltilstand, men nyhetsbyrået AP beskriver omfattende restriksjoner. Internett, mobil og fasttelefon er fortsatt blokkert, og en rekke veier er sperret.

India og Pakistan har siden de ble selvstendige i 1947, vært i konflikt om regionen Kashmir, og striden har utløst flere kriger mellom nabolandene.