Pakistan: – Åtte soldater drept i skuddveksling i Kashmir

Indiske grensesoldater patruljerer langs gjerdet som skiller den indiskkontrollerte delen av Kashmir fra pakistansk-kontrollert område. Bildet er tatt 13. august. Foto: Channi Anand / AP / NTB scanpix
Indiske grensesoldater patruljerer langs gjerdet som skiller den indiskkontrollerte delen av Kashmir fra pakistansk-kontrollert område. Bildet er tatt 13. august. Foto: Channi Anand / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst åtte soldater er drept i en skuddveksling over delelinjen i Kashmir, ifølge Pakistan, som anklager India for å ha skutt først.

Verken indiske myndigheter eller uavhengige kilder har foreløpig bekreftet påstandene.

Trefninger er vanlig i det omstridte området, men torsdagens hendelse skjer mens forholdet mellom de to atommaktene er ytterst spent.

Ifølge Pakistan ble først tre pakistanske soldater drept av skudd fra soldater i indiskkontrollerte Kashmir. Hæren svarte på ilden, heter det i en uttalelse fra den pakistanske hæren.

– Fem indiske soldater drept, mange såret, bunkere ødelagt. Sporadiske skuddvekslinger fortsetter, hevdes det videre.

Torsdag ble også to sivile drept og en tredje såret av indiske soldater i en separat hendelse langs delelinjen i pakistansk-kontrollerte Kashmir, ifølge en høytstående tjenestemann i området.

Forholdet mellom nabolandene ble kraftig forverret da India 5. august besluttet å oppheve selvstyret til befolkningen i den indiske delen av Kashmir. Titusenvis av indiske soldater er utplassert i det omstridte området. Rundt sju millioner innbyggere har i elleve dager vært underlagt et strengt portforbud.

India hevder Kashmir nå er på vei tilbake til en normaltilstand, men nyhetsbyrået AP beskriver omfattende restriksjoner. Internett, mobil og fasttelefon er fortsatt blokkert, og en rekke veier er sperret.

Pakistan hevder den indiske hæren har trappet opp skytingen over delelinjen i et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra den prekære situasjonen i indiskkontrollerte Kashmir.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært