Skytter overga seg etter sju timer langt drama i Philadelphia

Se video av dramaet utenfor huset der gjerningsmannen forskanset seg.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en skuddveksling hvor seks politifolk ble skutt, overga en mistenkt gjerningsmann seg til politiet i Philadelphia etter over sju timer torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha forskanset seg i en bolig, overga den mistenkte skytteren seg ved midnatt, lokal tid, opplyser talsmann Eric Gripp for politiet på Twitter.

I alt seks politifolk var da blitt sendt til sykehus med skuddskader. Ingen av dem ble påført livstruende skader, og sent samme kveld var alle utskrevet fra sykehus etter behandling.

Politiet ble først kalt til stedet på grunn av narkotikaaktivitet, opplyser en kilde i politiet til CBS Philly. Da de ankom adressen, ble politimennene skutt mot av en gjerningsmann som forskanset seg inne i bygningen. Like før midnatt, norsk tid, ble én person pågrepet, og politiet gikk da inn i huset for å se etter flere mulige gjerningsmenn. Der befant det seg enda en bevæpnet person.

Flyktet ut

I tillegg til de seks som da ble skutt, måtte flere polititjenestemenn flykte ut gjennom vinduer og dører fordi de ble beskutt, en av dem opplevde at et skudd sneiet rett forbi hodet hans, sier Richard Ross i Philadelphia-politiet ifølge CNN . Ved 3-tiden om natten, norsk tid, ble det fremdeles avfyrt skudd på stedet, melder en politikilde på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fem timer var situasjonen fremdeles ikke avklart ved 3.45-tiden, norsk tid. To politimenn hadde til slutt blitt reddet ut etter først å ha vært fanget i husets andre etasje etter å ha gått inn. Den mistenkte skytteren oppholdt seg i første etasje, opplyser Ross til avisen Philadelphia Inquirer. Parallelt med at det ble arbeidet med å holde mennesker unna området, blir det gjort forsøk på å forhandle med skytteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire kvinner ble også blitt reddet ut av bygningen av innsatsstyrkene fra politiet.

Tok telefonen

Richard Ross fortalte at politiet gjorde flere forsøk på å kontakte mannen inne i huset, og at han har tatt telefonen, men at han ikke har sagt noe når politiet har ringt. Til slutt fikk politiet kontakt med mannen.

– Vi vet ikke om han er skadd, Da jeg snakket med ham virket det ikke som om han var skadd, men jeg er ikke sikker sa Ross, ifølge CNN.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Philadelphia-borgermester Jim Kenney sier han har snakket med alle de seks sårede og opplyser at alle er ved godt mot. Mens aksjonen pågikk var Kenney svært kritisk og tok til orde for økt kontroll med skytevåpen i USA. Han gikk ut mot National Rifle Association som går mot alle innskrenkninger i amerikaneres rett til å bære våpen.

– Våre polititjenestemenn fortjener å bli beskyttet, og vi kan ikke tåle å bli skutt på i timevis av en med et ubegrenset lager av våpen og kuler, sa Kenney ifølge CNN.