Greta Thunberg på vei til New York med seilbåt

Klimaaktivist Greta Thunberg og Boris Herrmann, en av seilbåtens to kapteiner, før de og resten av mannskapet på Malizia II begynte ferden over Atlanterhavet. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Klimaaktivist Greta Thunberg og Boris Herrmann, en av seilbåtens to kapteiner, før de og resten av mannskapet på Malizia II begynte ferden over Atlanterhavet. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 16 år gamle svenske miljøaktivisten Greta Thunberg reiste onsdag fra den britiske byen Plymouth på vei til New York i seilbåt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg føler meg litt sjøsyk, og det kommer ikke til å bli komfortabelt. Men det kan jeg leve med, sa hun til avisa The Guardian før båten satte kursen vestover.

Det unge aktivistikonet skal delta på et klimatoppmøte i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York, men droppet å fly dit av miljøhensyn.

Hun ble dermed invitert til å få plass på 60 fot lange Malizia II, en høyteknologisk konkurranseseilbåt, som er utstyrt med solpaneler og turbiner under vann for å skaffe energi.

Klimaaktivistens far Svante Thunberg og filmskaperen Nathan Grossman er også med på turen over Atlanterhavet, i tillegg til Pierre Casiraghi, sønnen til Monacos prinsesse Caroline, som er en av båtens to kapteiner.

Personvernpolicy