Danmarks statsminister vil sikre grensa mot Sverige etter eksplosjon

Den danske statsministeren Mette Frederiksen vil sikre grensa mot Sverige bedre ettersom to svenkser er mistenkt for å stå bak en eksplosjon i København: – Det skal ikke være slik at du kan reise fra Sverige til Danmark og plassere ut dynamitt midt i København, sier hun.
Den danske statsministeren Mette Frederiksen vil sikre grensa mot Sverige bedre ettersom to svenkser er mistenkt for å stå bak en eksplosjon i København: – Det skal ikke være slik at du kan reise fra Sverige til Danmark og plassere ut dynamitt midt i København, sier hun. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Mette Frederiksen vil ha bedre kontroll med grensa mot Sverige etter at to svensker er mistenkt for eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette må ikke bli vår hverdag i Danmark. Vi må ikke bli vant til eksplosjoner, sa Mette Frederiksen på en pressekonferanse onsdag.

Under pressekonferansen ville Frederiksen ikke gå i detalj på hvordan grensen kan sikres. Det er derfor usikkert om det vil innebære innføring av grensekontroller.

Det er ikke pendlerne de er ute etter å ta, men de kriminelle, understrekte Frederiksen.

– Det skal ikke være slik at du kan reise fra Sverige til Danmark og plassere ut dynamitt midt i København, sier den danske statsministeren.

Hun har allerede kontaktet Sveriges statsminister Stefan Löfven om saken.

En svensk statsborger (22) ble tirsdag kveld pågrepet i Malmö, siktet for å stå bak eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København. Han skal nå utleveres til Danmark, hvor han skal fremstilles for varetektsfengsling.

En annen svenske er etterlyst internasjonalt. Denne mannen er 23 år gammel, ifølge dansk politi.