Fengselsdirektøren omplassert etter Epsteins død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokaten i USA beordret direktøren i fengselet der Jeffrey Epstein ble funnet død overflyttet til en annen stilling mens saken granskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokat William Barr har engasjert seg etter at den beryktede finansmannen ble funnet hengt lørdag morgen. Det har både opprørt og overrasket mange at 66-åringen som sto tiltalt for menneskehandel med unge jenter, greide å begå selvmord mens han satt i fengselet Metropolitian Correctional Center på Manhattan.

Kan ha forfalsket loggene

Tirsdag ble fengselsdirektøren fjernet fra jobben mens saken granskes. To voktere som var på jobb da det skjedde, er suspendert. Vaktene er nå mistenkt for å forfalsket loggene for når og hvor ofte de kontrollerte cellen Epstein satt i, opplyser kilder til AP.

Overvåkingsvideo viser at vaktene ikke har foretatt de kontrollene som er notert i loggene.

Les også: Overgrepstiltalte Jeffrey Epstein funnet delvis bevisstløs og skadd på cellen

Skulle ha hyppig tilsyn

Finansmannen, som hadde bånd til flere mektige og kjente personer, satt inntil nylig på spesiell overvåking etter at han i juli ble funnet bevisstløs i cella med merker på halsen. Da han ble funnet død lørdag morgen, var dette spesielle tiltaket avsluttet, men han satt fremdeles i en celle for fanger som skal ha hyppig tilsyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen kilde opplyser også til AP at Epstein skal ha blitt funnet hengt i et laken, noe han ikke ville ha hatt tilgang til dersom han fremdeles var under den spesielle overvåkingen.

Vil rekonstruere selvmordet

Spesialister fra fengselsmyndighetene startet tirsdag også arbeidet med å rekonstruere og analysere selvmordet i fengselet, opplyser en talsmann for Justisdepartementet.

Dette er saken: Jeffrey Epstein risikerte 45 år i fengsel