Kinesisk avis: Hongkong-protestene er en fargerevolusjon

Opprørspoliti rykket ut til flyplassen i Hongkong tirsdag, da tusenvis av demonstranter hadde skapt reisekaos for andre dag på rad. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
Opprørspoliti rykket ut til flyplassen i Hongkong tirsdag, da tusenvis av demonstranter hadde skapt reisekaos for andre dag på rad. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hongkongs protestbølge har til hensikt å destabilisere den lokale regjeringen og «gi byen tilbake» til Vesten, mener den statlige avisa Global Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De langvarige demonstrasjonene er en «fargerevolusjon», heter det i en lederartikkel i avisa, som utgis av den kinesiske staten.

– Den kinesiske regjeringen kommer aldri til å tillate at ekstrem opposisjon og Vesten drar Hongkong inn i den antikinesiske leiren. Ei heller vil den tillate at byen kastes inn i langvarig kaos eller blir en base for Vestens nedbryting av Kinas politiske system, står det i lederen i den landsdekkende engelskspråklige avisa onsdag.

Global Times beskriver videre demonstrantene som profesjonelt trente bråkmakere. En av Global Times' journalister ble tirsdag angrepet av demonstranter som deretter hindret førstehjelpspersonell i å nå fram til ham på flyplassen i Hongkong, hevder avisa.

Hongkongs Beijing-støttede regjering har bekreftet hendelsen.