Jeffrey Epstein funnet død i fengselet

Jeffrey Epstein var anklaget for menneskehandel og overgrep mot mindreårige. Dette var saken mot ham.

Milliardæren Jeffrey Epstein, som er anklaget for menneskehandel og overgrep mot unge jenter, har begått selvmord i fengselet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge New York Times ble den 66 år gamle forretningsmannen funnet død i cellen i varetektsfengselet på Manhattan i New York lørdag morgen etter å ha hengt seg.

ABC News og AP viser til tjenestemenn som vil være anonyme, som sine kilder. Medisinske kilder i New York bekrefter at Epstein er død.

Epstein var under særlig overvåking etter et tidligere selvmordsforsøk. Så sent som i juli ble han funnet i cellen med merker på halsen etter angivelig å ha forsøkt å ta sitt liv.

Han ble pågrepet 6. juli, og påtalemyndigheten i New York tok ut siktelse mot ham for ett tilfelle av overgrep og ett tilfelle av menneskehandel. På grunn av fluktfare ble han nektet løslatelse mot kausjon.

Les også: Dommer nekter Epstein kausjon

Avviste anklagene

Epstein, som har vært nær venn med både president Donald Trump og tidligere president Bill Clinton, har avvist anklagene om menneskehandel og overgrep, som i teorien kunne gitt ham 45 års fengsel.

Pågripelsen i juli førte til at det ble iverksatt en gransking av hvordan myndighetene i Florida håndterte saken da han ble anklaget for lignende overgrep for ti år siden.

Arbeidsminister Alexander Acosta måtte deretter gå av etter å ha blitt kritisert for å et forlik han inngikk med Epstein mens han var riksadvokat i Florida. Epstein sa seg da skyldig i en mindre forseelse for å slippe mer alvorlige anklager.

Les også: Epstein-saken reiser spørsmål om milliardærens mektige omgangskrets

Luksusliv

Før han ble arrestert, levde han et liv i luksus. Han omgikkes prinser og presidenter på en privat øy i Karibia og i en av de største boligene i New York.

Men det er aldri blitt helt klart hvordan han kunne avansere fra middelklassen i Brooklyn til å bli en av USAs rikeste investorer som donerte millioner av dollar til Harvard-universitetet og andre gode saker.

Personvernpolicy