Franske turister pågrepet etter dødsulykke med båt i Hellas

En lege sto klar for å gi førstehjelp da den greske kvinnen ankom et legesenter etter båtkollisjonen fredag kveld. Foto: AP / NTB scanpix
En lege sto klar for å gi førstehjelp da den greske kvinnen ankom et legesenter etter båtkollisjonen fredag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Thomas Daskalakis / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En gruppe franske turister er pågrepet av gresk politi etter en båtkollisjon i Hellas der to personer døde og en ble alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ti personer i den franske gruppen. Fem av dem var mindreårige. De satt i en ti meter lang hurtiggående båt som ser ut til å ha kjørt inn i en mindre trebåt, opplyser en talskvinne for den greske kystvakten.

Ulykken skjedde fredag kveld nær feriebyen Porto Heli på Peloponnes-halvøya, om lag 170 kilometer sørvest for Aten.

– Vi skal finne fram til personen som førte hurtigbåten. Ifølge de første avhørene dreier det seg om en mann fra Frankrike eller Belgia, uttaler kvinnen.

To greske menn i trebåten, trolig en fiskebåt, døde i kollisjonen. En tredje person i trebåten, en gresk kvinne, ble alvorlig skadd.

De franske statsborgerne ble brakt til politiet for avhør og fengsling etter at de hjalp til med å frakte den skadde kvinnen og den ene av de to omkomne mennene til land. De blir fremstilt i et rettsmøte mandag.

Les også: Tre menn varetektsfengslet for gjengvoldtekt av norsk kvinne i Benidorm