Antatt Houthi-topp drept i kamper i Jemen

En Houthi-opprører med våpen i Jemens hovedstad Sana. En mann som trolig er broren til opprørernes leder ble ifølge Al Arabiya drept i Sana denne uken. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
En Houthi-opprører med våpen i Jemens hovedstad Sana. En mann som trolig er broren til opprørernes leder ble ifølge Al Arabiya drept i Sana denne uken. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som trolig er broren til Houthi-opprørernes øverste leder er drept av den Saudi-ledede koalisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ibrahim Badr al-Din al-Houthi er blitt myrdet av forræderske hender tilknyttet den amerikanske, israelske og saudiarabiske aggresjonen, sier Houthi-opprørernes innenriksdepartement i en uttalelse.

Det er antatt at Ibrahim Badr al-Din al-Houthi var broren til opprørsgruppens øverste leder Abdel-Malik al-Houthi, og at han var en viktig strateg for opprørernes militæroperasjoner i områdene som grenser til Saudi-Arabia.

Les også: Mange sivile drept i flyangrep mot marked i Jemen

Opprørerne har ikke opplyst hvor eller hvordan han ble drept, men den saudieide kringkasteren Al Arabiya opplyser at han ble drept sammen med åtte livvakter i den opprørskontrollerte hovedstaden Sana for tre dager siden.