Kidnappingsekspert om Hagen-saken: – Hun lever ikke

VIDEO: Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken
Artikkelen fortsetter under annonsen

En svensk kidnappingsekspert undrer seg over hvorfor familien skal ha betalt millionbeløp, uten først å ha fått livsbevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober i fjor forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog.

Familien til den forsvunne kvinnen anser fortsatt saken for å være en bortføringssak, mens politiet mener det er mest sannsynlig at hun er drept. Mandag 8. juli skal familien ha vært i kontakt med antatte gjerningspersoner.

– De sier klart at Anne-Elisabeth Hagen lever, men vi har ikke mottatt bevis på at dette er riktig, sa Hagen-familiens bistandsadvokat Svein Holden på en pressekonferanse tirsdag.

Eks-politi reagerer

Den pensjonerte politimannen Torbjörn Sivertsson, som i 25 år jobbet med kidnappingssituasjoner, tror Hagen er drept.

– Hun lever ikke. Man skal ha kontrollspørsmål som kidnapperne får lov til å svare på, og hadde de gjort det hadde dette løst seg for lenge siden, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge VG skal Hagen-familien ha betalt rundt 10 millioner kroner til de antatte kidnapperne i håp om å få et livstegn. Sivertsson, som kun kjenner saken gjennom mediene, mener det er helt feil å betale penger for å få livsbevis.

– Nei, ikke før man vet at alt er OK, og man har kommet til en avtale. I motsatt fall har man spilt ut kortet sitt. Da tar de pengene og slår henne ihjel, sier han til TT.

Familien kommuniserer

Etter kontakten 8. juli har familien selv hatt kommunikasjon med motparten på norsk.

Holden har imidlertid understreket overfor ABC Nyheter at politiet holdes orientert om kommunikasjonen.

– I en såkalt forhandlingssituasjon har ikke politiet en rolle. De etterforsker straffesaken, mens forhandlingen er familiens domene, sa Holden til ABC Nyheter tirsdag.

Bistandsadvokaten, som ikke ønsker å svare på hvem som leder kommunikasjonen med motparten, vil ikke kommentere om familien har fått svar fra motparten eller om det har vært en enveiskommunikasjon etter 8. juli.

VIDEO: Bistandsadvokat: Hagen-familien har kontakt med kidnappere, men ikke livsbevis