Motorsykkel skapte kaos i New YorkTimes Square-kaos etter skuddlyder: – Det folk følte var altfor ekte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brøt ut panikk i New York da en motorsykkel lagde en skuddlignende lyd bare to dager etter masseskytingene som tok 31 liv i USA. – Ingen skal måtte leve i konstant frykt for væpnet vold, sier byens borgermester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vakte panikk ved Times Squre i New York da lyden fra en ettertennende motorsykkel ble mistolket som skudd tirsdag kveld. Store folkemengder satte seg i bevegelse, og det ble rapportert om folk som ble løpt ned.

Det høye smellet, fra det som altså senere viste seg å være en motorsykke, skremte turister og promenerende til å storme inn i omkringliggende restauranter og teaterlokaler.

Den falske alarmen sendte folk i retning Shubert Theatre, der mange banket på dørene for å komme inn. Forestillingen som var å se der den kvelden, «To Kill a Mockingbird», ble forstyrret av levenet som rokket teateret.

– Vi stoppet showet vårt i kveld på grunn av en ettertennende motorsykkel feiltatt for å være en bombe eller en skyting. Skrikende sivile prøvde å storme teateret vårt for trygghet. Publikum begynte å skrike og rollebesetningen flyktet fra scenen. Dette er verden vi lever i. Dette kan ikke være vår verden, skriver rollebesetningsmedlem Gideon Glick på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Amerikanerne i avsky etter at politiet i Texas leide svart mann i tau

– Hørtes ut som pistolskudd

Politiet mottok mange nødanrop fra panikkfylte mennesker som var vitne til den falske alarmen i New York.

– Det er ingen aktiv skytter ved Times Square. Ettertenning av motorsykler som passerte hørtes ut som pistolskudd. Vi mottar flere 911-samtaler. Ikke få panikk. Times Square-området er veldig trygt! skriver New York-politiet på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump knytter massedrap til mental sykdom

– Urovekkende tider

New Yorks borgermester, Bill de Blasio gjentar opplysningene politiet gikk ut med på Twitter.
– Men det folk følte var altfor ekte. Ingen skal måtte leve i konstant frykt for væpnet vold, skriver de Blasio på Twitter.

– Dette har vært urovekkende tider – og det er normalt å føle på angst akkurat nå , skriver han i en tweet like etter.

Hendelsen ved Times Square kommer bare dager etter at to brutale masseskytinger hadde rammet landet. 22 mennesker mistet livet under skytingen i El Paso i Texas, og ni andre under en annen skyteepisode i Dayton i Ohio, under et døgn senere.

Les også: Trump møtt av demonstranter i Dayton og El Paso