Trump møtt av demonstranter i Dayton

Demonstranter møtte president Donald Trump da han onsdag besøkte Dayton og noen av dem som ble såret i skytemassakren der ni mennesker ble drept sist helg. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter møtte president Donald Trump da han onsdag besøkte Dayton og noen av dem som ble såret i skytemassakren der ni mennesker ble drept sist helg. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump ble møtt av demonstranter som anklaget ham for å spre hat og rasisme, da han onsdag besøkte åstedet for skytemassakren i Ohio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni mennesker ble skutt og drept i Dayton søndag, før den 24 år gamle gjerningsmannen bak massakren ble drept av politiet.

Onsdag besøkte president Donald Trump og førstedame Melania Trump Miami Valley-sykehuset, der flere av dem som ble såret under masseskytingen, er innlagt.

Utenfor sykehuset ble presidentparet møtt av drøyt 200 demonstranter, som blant annet ropte slagord med krav om skjerpet våpenkontroll.

Demonstrantene bar plakater med tekster som «Ikke velkommen her», «Forby våpnene» og «Gjør noe!»

– For meg framstår han som en bløff, sa en av demonstrantene, Lynnell Graham.

Les også: Trump bekrefter omstridt besøk til El Paso onsdag

– Mektige møter

Om Trump i det hele tatt så demonstrantene, er uklart. Journalister fikk ikke være til stede under presidentens besøk på sykehuset, men ifølge presidentens pressesekretær Stephanie Grisham var det «svært mektige møter for alle».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dayton-drapsmannens motiv er ikke kjent. 21-åringen som massakrerte 22 mennesker i El Paso i Texas lørdag, var ifølge politiet sterkt innvandringskritisk og skal ha omtalt angrepet som et svar på en latinamerikansk invasjon av Texas.

Trump har gjentatte ganger omtalt migrasjonen fra sør som en «invasjon» og kritiseres for å spre hat og rasisme med sine mange og krasse utfall.

Les også: Trump gir mental sykdom og internett skylden for massakrer

– Ti stille

– Han er en rasist, og han nører oppunder rasisme i dette landet, tordnet demokraten Beto O'Rourke etter helgens massakrer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ti stille, lød Trumps svar til O'Rourke onsdag.

Tidligere visepresident Joe Biden, som i likhet med O'Rourke kjemper om å bli demokratenes presidentkandidat, går også hardt ut.

– Trump viser ikke moralsk lederskap, han har ingen interesse av å samle nasjonen. Vi har en president som har en giftig tunge, som offentlig og uten anger har omfavnet en politisk strategi som bygger på hat, rasisme og splittelse, sa han onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror retorikken min forener folk, sa Trump selv før han satte seg på flyet til Dayton.

Ikke velkommen

Heller ikke i El Paso var det alle som satte pris på presidentens forestående besøk onsdag.

Veronica Escobar, som kommer fra El paso og sitter i Kongressen for Demokratene, gjorde det klart at hun ikke ønsket å møte Trump.

– Slik jeg ser det, er han ikke velkommen her. Han bør ikke komme hit, sa hun tirsdag til MSNBC.

Selv byens republikanske borgermester var lunken til besøket, men understreket at han ville ta imot Trump i egenskap av å være borgermester.