Kina: Krisen i Hongkong er den verste siden 1997

Politifolk i Sham Shui Po-distriktet i Hongkong i morgentimene onsdag, på vei for å håndtere demonstranter rundt politistasjonen. Sammenstøt er blitt nærmest dagligdags i byen. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix
Politifolk i Sham Shui Po-distriktet i Hongkong i morgentimene onsdag, på vei for å håndtere demonstranter rundt politistasjonen. Sammenstøt er blitt nærmest dagligdags i byen. Foto: Vincent Thian / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medlemmer fra den kinesiske regjering har hatt krisemøte om situasjonen i det uropregede Hongkong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Zhang Xiaoming, Kinas øverste representant i Hongkong, er den pågående krisen i Hongkong den største byen har opplevd siden overdragelsen fra Storbritannia til Kina i 1997, melder nyhetsbyrået Reuters.

Kommentarene hans falt under et møte i den kinesiske byen Shenzhen mellom kinesiske parlamentsmedlemmer, medlemmer av Den Nasjonale Folkekongressen i Kina og det rådgivende organet i landet (CPPCC), der krisen i Hongkong var oppe til diskusjon onsdag.

De siste månedene har store og til dels voldelige demonstrasjoner i Hongkongs gater preget nyhetsbildet.

Hongkongs leder, Carrie Lam, har kunngjort at lovforslaget som utløste protestene til å begynne med, er skrotet, men hun har ikke formelt trukket forslaget helt. Mange av demonstrantene krever også at Lam, som støttes av regjeringen i Kina, går av, noe hun senest tirsdag gjorde det klart at hun ikke kommer til å gjøre.