17-åring mistenkt for å ha kastet 6-åring fra taket på Tate Modern

En rekke utrykningskjøretøy, inkludert to brannbiler, ti politibiler og flere ambulanser rykket til Tate Modern art gallery søndag i London etter melding om at et barn var kastet fra en takterrasse av en tenåring. Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix
En rekke utrykningskjøretøy, inkludert to brannbiler, ti politibiler og flere ambulanser rykket til Tate Modern art gallery søndag i London etter melding om at et barn var kastet fra en takterrasse av en tenåring. Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Britisk politi har pågrepet en 17-åring, mistenkt for å ha kastet en seks år gammel gutt ned fra takterrassen i ellevte etasje på Tate Modern i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seksåringen, som er fransk og var på besøk i London sammen med familien, ble funnet på taket av galleriets sjette etasje søndag ettermiddag.

Politiets etterforskningsleder John Massey betegnet mandag kveld guttens tilstand som kritisk, men stabil.

17-åringen som mistenkes for å ha kastet gutten ned ble holdt tilbake av andre besøkende på takterrassen, før han ble overlatt til politiet da de ankom. Han satt mandag kveld i politiets varetekt.

Ifølge Massey er det ingen kjent relasjon mellom den pågrepne tenåringen og gutten.

Uklart motiv

– Dette blir håndtert som en isolert hendelse, uten noe åpenbart motiv, sier han.

Politiet ber alle som var vitne til hendelsen, eller som så noe som virket mistenkelig i tiden før, om å melde seg.

– Mine folk er svært interessert i å snakke med dere dersom dere så en mann med underlig, mistenkelig eller bekymringsfull oppførsel en time eller to før hendelsen, på eller nær takterrassen, sier han.

Flere vitner

Tate Modern var Storbritannias mest populære turistattraksjon i 2018 med 5,9 millioner besøkende, skriver BBC. Det er en storslått utsikt fra toppen bygningen, og mange tar turen opp til 11. etasje for å skue ut over London. 6-åringen ble kastet ut fra en slik utsiktsplattform.

47 år gamle Nancy Barnfield befant seg på Tate sammen med en venn da hun hørte et høyt smell, ifølge det britiske nyhetsbyrået (PA). Deretter så hun en kvinne som ropte «Hvor er sønnen min? Hvor er sønnen min?».

Flere andre var også vitne til hendelsen og forteller om panikk- og sjokkpreget stemning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden