Skogbrannene raser videre i Russland

Et satellittbilde fra den russiske romorganisasjonen Roscosmos viser skogbrann i Sakha øst i Russland. Brannmannskaper kan ikke ta seg fram til enorme branner som herjer i fjerntliggende, uveisomme skogområder. Foto: AP / NTB scanpix
Et satellittbilde fra den russiske romorganisasjonen Roscosmos viser skogbrann i Sakha øst i Russland. Brannmannskaper kan ikke ta seg fram til enorme branner som herjer i fjerntliggende, uveisomme skogområder. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbrannene øst i Russland dekker fredag et område på mer enn 30.000 kvadratkilometer, et område på størrelse med Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regionene som er hardest rammet er Jakutia langt i øst og Krasnojarsk i Sibir. Begge steder er rundt 10.000 kvadratkilometer rammet av brann, opplyser de føderale russiske skogmyndighetene.

Varme sommerdager og lite nedbør har ført til tørke, og brannene har dermed spredd seg raskt. Enorme røykskyer innhyller områder øst i Russland og nabolandet Mongolia.

Varsler om moderat og stor skogbrannfare omfatter denne helgen rundt 80 prosent av Russlands regioner, ifølge skogmyndighetene.

Russlands president Vladimir Putin har beordret landets forsvar til å bidra i slukkingsarbeidet. Tidligere i uken tilbød også USAs president Donald Trump bistand i saken i en telefonsamtale med Putin.

Ifølge Kreml vil Russland si ja til tilbudet hvis det blir nødvendig.