Flere eksplosjoner i Bangkok

Politiet sperret av et område der en eksplosjon fant sted i Bangkok. Fire personer ble såret, ingen av dem alvorlig.
Politiet sperret av et område der en eksplosjon fant sted i Bangkok. Fire personer ble såret, ingen av dem alvorlig. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har gått av flere mindre eksplosjoner i Bangkok. Minst fire personer er såret, ingen av dem alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksplosjonene ble hørt på minst tre ulike steder i Thailands hovedstad fredag, skriver Reuters.

Av de fire personene som har blitt såret, er tre av dem damer som feiet fortauet like ved en bombe som gikk av.

Den fjerde personen ble rammet av en bombe like ved en 77 etasjer høy bygning, som er blant byens høyeste. Politisjef Kamtom Uicharoen sier til Reuters at til sammen seks bomber gikk av. En ble funnet før den gikk av.

Ingen av de rammede er alvorlig såret.

Statsminister Prayut Chan-O-Cha har beordret en øyeblikkelig etterforskning og sier at det er blitt gjort sikkerhetstiltak i byen.

Politifolk gjør undersøkelser på åstedet for en av eksplosjonene, som fant sted mens ASEAN-toppmøtet avholdes i byen. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP
Politifolk gjør undersøkelser på åstedet for en av eksplosjonene, som fant sted mens ASEAN-toppmøtet avholdes i byen. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP

– Jeg fordømmer dem som har skapt denne situasjonen, som forstyrrer freden, og skader inntrykket av landet, tvitrer han.

ASEAN-toppmøtet holdes i Bangkok i disse dager, hvor toppolitikere fra USA, Kina og Russland deltar. Ingen av eksplosjonene var i nærheten av der møtet avholdes.

Torsdag sa politiet at de hadde funnet to falske bomber, som viste seg å være harmløse, nær møtestedet. Det er uklart om møtet var målet for det fingerte angrepet.

Politiet sier to menn er pågrepet i forbindelse med de falske bombene.

Les også : 10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg