Canada-drapene:Ubekreftet observasjon av drapsmistenkte tenåringer i Ontario

De to drapsmistenkte tenåringene har blitt sett i Gillam i Canada.
De to drapsmistenkte tenåringene har blitt sett i Gillam i Canada. Foto: Handout / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bryer Schmegelsky (18) og Kam McLeod (19) skal ha blitt sett i provinsen Ontario – 2300 kilometer unna siste sikre observasjon av paret. Men ekspert tror de er døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flukten til Schmegelsky og McLeod begynte i provinsen British Columbia, helt vest i Canada. Siste bekreftede observasjon av paret var i Gillam, Manitoba - rundt 3.000 kilometer lengre øst i landet.

Nå skal en angivelig ny observasjon av de drapsmistenkte tenåringene dra flukten videre ytterligere 2.300 kilometer øst – til byen Kapuskasing i provinsen Ontario.

Ifølge kanadiske Global News så et vitne en hvit bil som kjørte på en byggeplass på en mistenkelig måte.

– Det ble observert to personer i en bil med et lignende utseende som de mistenkte i British Columbia-drapene, sier politimester i provinsen Ontario, Michelle Coulombe, ifølge den australske avisen The Sydney Morning Herald.

Det er foreløpig ikke bekreftet av politiet at de to guttene var Schmegelsky og McLeod, og bilen er ikke lokalisert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn : Canada rystet av brutalt drap på to unge turister

Gjennomsøkt 11.000 kvadratkilometer

Under en nylig pressekonferanse uttalte Jane MacLatchy, assisterende politimester i Royal Canadian Mounted Police, at søket etter de drapsmistenkte tenåringene trappes ned i Manitoba.

Etter et særs grundig søk har politiet fortsatt ikke politiet noen, bekreftet observasjon av Schmegelsky og McLeod etter 24. juli.

– Vi har gjort alt vi kan for å finne de ettersøkte den siste uken. Vi har gjennomsøkt 11.000 kvadratkilometer i nordre Manitoba, vi besøkte alle hjem og vi gjennomsøkte alle forlatte bygninger i Gillam og Fox Lake Cree Nation, som utgjør mer enn 500 bygninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet skal trappe ned søket i løpet av uken, og trekke de fleste spesialstyrker ut av området - men presiserer at søket ikke avsluttes.

– Det er bare et veldig vanskelig sted å finne noen som ikke ønsker å bli funnet, sa MacLatchy, ifølge canadiske CTV News.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video av pressekonferansen under:

– Tror de er døde

MacLatchy fortalte også under pressekonferansen at politiet ikke ser bort i fra at Schmegelsky og McLeod kan være døde, skriver CTV News:

– Vi holder alle muligheter åpne, og at de mistenkte er døde er bare en av teoriene vi jobber ut ifra.

Christian Leuprecht er nasjonal sikkerhetsekspert i Canada, og han legger ikke skjul på hva hans teori er:

– Min personlige mening er at de to er døde. Hvis de prøver å overleve i villmarken i nord-Manitoba, er det et veldig ugjestmildt terreng, sier Leuprecht til CTV News, og trekker frem bjørner og mygg som de verste fiendene til tenåringene.

Til The New Daily forteller Dave Arama, en av Canadas fremste eksperter på overlevelse i naturen, at det er nettopp insektene i området som utgjør den største utfordringen for tenåringene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De spiser deg levende. De vil ikke slutte å bite før øynene dine lukker seg, sa Arama, og la til at man også kan få så mange bitt at man kan få allergisk sjokk, som kan gi en livstruende reaksjon.

Schmegelsky og McLeod er tiltalt for å ha drept 64-årige Leonard Dyck, og mistenkt for å ha drept turistparet Lucas Fowler (23) og Chynne Deese (24).