Over 30 drept på to døgn i grenseby i Mexico

Et bilde fra Tijuana tatt i juli. I helgen ble 31 personer drept på 48 timer i byen, ifølge myndighetene. Foto: AP / NTB scanpix
Et bilde fra Tijuana tatt i juli. I helgen ble 31 personer drept på 48 timer i byen, ifølge myndighetene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av 48 timer ble 31 personer drept i Tijuana forrige uke, ifølge mexicanske myndigheter. Over 1.300 personer har blitt drept i byen så langt i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem av dem som ble drept forrige helg, ble drept midt på lyse dagen da en hvit SUV kjørte fordi og skjøt med et automatvåpen mot hus hvor mange personer var samlet til fest.

Ikke lenge etterpå meldte politiet om fire nesten like angrep i en bydel i Tijuana, hvor fire personer ble drept.

De andre ble drept i ulike nabolag i byen, og totalt 31 ble drept i løpet av helgen, ifølge myndighetene.

Etterforskere sier hendelsene ligner på drap fra 2018 hvor narkotikaselgere kjempet over gatehjørner for å få kontroll over det lokale metamfetaminmarkedet i Tijuana, en by med rundt 1,8 millioner innbyggere. Byen ligger ikke langt fra grensa til USA, og det er også der svært mange flyktninger fra mellomamerikanske land kommer.

I fjor var det i gjennomsnitt sju drap per dag i Tijuana, ifølge en gjennomgang gjort av en ikke-statlig mexicansk sikkerhetsorganisasjon. De kalte byen den «mest voldelige byen i verden».