Canada-drapene:Drapsmistenkte tenåringer ble stoppet av politiet – og fikk kjøre videre

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalt politi i Canada stoppet tenåringene for en rutinekontroll og lot dem gå - for de «visste ikke at det var etterlyst». 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket etter drapsmistenkte Bryer Schmegelsky (18) og Kam McLeod (19) fortsetter i Canada – men ny informasjon viser at søket kunne vært avsluttet for lenge siden.

Myndighetene i det lokale urfolket i Manitoba forteller nå at deres lokale politi stoppet Schmegelsky og McLeod. De to kjørte gjennom Split Lake i Manitoba etter de tre drapene – på en eldre mann og et ungt par 15. juli – i provinsen British Columbia, og ble stoppet for en rutinekontroll, skriver den australske nettavisen News.

Bakgrunn : Canada rystet av brutalt drap på to unge turister

Visste ikke at de var ettersøkte

I Split Lake er alkohol forbudt, og det blir gjort regelmessige kontroller av biler som kjører inn i samfunnet, ifølge den canadiske avisen Pembroke Daily Observer. Ettersom tenåringene ikke alkohol med seg, fikk de kjøre videre.

– Vi visste ikke at de hadde status som ettersøkte. Det ble tydeligvis sendt ut etter de kom til byen vår, fortalte rådmannen i Tataskweyak Cree Nation i Manitoba, Nathan Neckoway, til canadiske Global News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er fortsatt på rømmen i Canada. Foto: Handout / Reuters
Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er fortsatt på rømmen i Canada. Foto: Handout / Reuters

Schmegelsky og McLeod hadde opprinnelig status som savnede, men statusen endret seg til ettersøkt for drap etter at bilen deres ble funnet utbrent ved liket til 64-årige Leonard Dyck.

Les også : Drapsmistenkt tenåring eide nazi-effekter og elsket voldelige spill

Schmegelsky og McLeod er tiltalt for å ha drept Dyck, og mistenkt for å ha drept paret Lucas Fowler (23) og Chynne Deese (24).

Ubekreftede observasjoner

Søket etter de to tenåringene har vært konsentrert i den lille byen Gillam i provinsen Manitoba de siste dagene, etter vitneobservasjoner og funn av deres utbrente Toyota RAV 4.

Søket ble søndag utvidet til York Landing, 80 kilometer unna Gillam i luftlinje, etter en ubekreftet observasjon av tenåringene i området.

Politiet oppdaterte i går at søket i York Landing ikke hadde gitt resultater, men at søket vil fortsette i begge byer:

Les også: Jakten på de drapsmistenkte tenåringene fortsetter: – Kan ha endret utseendet

Se overvåkningsvideo av de to tenåringene under: