Åpen for alle - alltid

Minst 57 drept i sammenstøt mellom fanger i fengsel i Brasil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 57 personer skal ha blitt drept i et sammenstøt mellom grupper av fanger i fengselet Altamira nord i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal ha vært to rivaliserende gjenger som gikk løs på hverandre i fengselet.

16 av de døde ble halshogget i kampene som varte i flere timer, ifølge myndighetene i delstaten Pará. Mange av de døde skal ha blitt kvalt.

Sammenstøtet skal ha brutt ut under frokostserveringen, og de innsatte skal ha startet flere branner, som i fem timer skal ha forhindret myndighetene fra å gripe inn.

Delstatens fengselssjef Jarbas Vasconcelos sa på en pressekonferanse mandag at brannen spredte seg raskt. Han sa også at to ansatte ble holdt som gisler, men at de etter hvert ble løslatt.

Voldelige konflikter mellom fanger er ikke uvanlig i fengsler i Brasil. 55 innsatte døde i en rekke opprør i flere fengsler i nabodelstaten Amazonas i mai.

I starten av 2017 døde mer enn 120 innsatte i fengsler fordelt på flere nordlige delstater, da rivaliserende gjenger kranglet over kontroll på smuglerruter i regionen.

Flere av landets fengsler er overfylte. I noen av dem sliter de fengselsansatte med å opprettholde kontrollen over innsatte, som fortsetter med sin kriminelle virksomhet under soningstiden.