Fire drept og flere skadd på matfestival i USA

Vitner forteller om kaoset som oppsto da de oppdaget skytingen. Se video.

Tre personer er drept i skyting på en matfestival i Gilroy i delstaten California, opplyser politiet. En mistenkt gjerningsmann er også skutt og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til de totalt fire drepte er 15 såret i skytingen, opplyser det lokale politiet på en pressekonferanse mandag. Tilstanden til de sårede er ikke kjent.

Flere titall politifolk er i arbeid på åstedet, og en del vitner har sagt at en annen person var sammen med gjerningsmannen. Politiet undersøker nå disse opplysningene.

Skytingen på matfestivalen startet i 17.40-tiden søndag ettermiddag, ifølge vitner. Videoer fra sosiale medier viser folk som søker dekning mens man hører skudd i bakgrunnen. Bandet Tin Man som spilte da skytingen startet, søkte dekning på scenen.

Skytingen skjedde på Gilroy Garlic Festival som arrangeres årlig. Den foregår over tre dager og avsluttes søndag. Festivalen tiltrekker seg rundt 100.000 mennesker årlig.

6 år gamle Steven Romero skal være blant de drepte i masseskytingen.

– Han hadde hele livet foran seg. Han var bare seks år, fortalte faren, Alfonso Romero, til amerikanske NBC South Bay.

Politiet følger ofre ut fra festivalen etter skytingen. Foto: Noah Berger / AP
Politiet følger ofre ut fra festivalen etter skytingen. Foto: Noah Berger / AP

Skar hull i gjerdet

Det var streng sikkerhetskontroll med metalldetektor og søk i alle vesker for alle som ville inn på festivalen, men gjerningsmannen kom seg inn ved å skjære et hull i gjerdet før han åpnet ild med et gevær.

Politi som var på stedet, konfronterte skytteren og skjøt ham under et minutt etter at skytingen startet, sier politisjef Scot Smithee.

Julissa Contreras forteller at hun så en hvit mann i 30-årene som skjøt rundt seg med gevær.

– Jeg kunne se at han skjøt i alle retninger. Han siktet ikke på noen spesielt. Det var bare venstre til høyre, høyre til venstre. Han var helt klart godt forberedt, sier hun til NBC.

Les også : Mann siktet for drapsforsøk etter skyting i Oslo

Stupte under scenen

Jack van Breen, som var på scenen da skytingen startet, sier han så en mann i grønn skjorte og grå bandana rundt halsen som skjøt inn i folkemengden med det som så ut til å være et automatgevær.

Han og de andre medlemmene av bandet stupte under scenen. Han sier han hørte noen rope «hvorfor gjør du dette», og at mannen svarte «fordi jeg er virkelig forbanna».

Etter at skytingen var over, ba politiet alle som var under scenen, om å komme ut med hendene i været.

Full panikk

13 år gamle Evenny Reyes fortalte at det var full panikk, og at folk kastet bord for å komme i dekning og rev ned gjerder for å komme seg ut.

Gilroy er en liten by på 50.000 innbyggere, rundt 15 mil sør for San Francisco, og hvitløkfestivalen er årets store begivenhet.

Masseskytinger skjer nærmest daglig i USA, og hittil i år har det vært 242 slike, viser en oversikt fra Gun Violence Archive.

Personvernpolicy