Åpen for alle - alltid

65 drept i begravelsesfølge i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

65 mennesker ble drept da væpnede menn fra Boko Haram angrep et begravelsesfølge i delstaten Borno lørdag, ifølge en lokal tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmennene kom på tre motorsykler og åpnet ild mot en gruppe menn som hadde vært i en begravelse i distriktet Nganzai lørdag, ifølge den lokale militslederen Bunu Bukar Mustapha.

Til å begynne med ble 21 mennesker drept, opplyser Muhammad Bulama, sjef i de lokale myndighetene i Nganzai, til den nigerianske TV-kanalen NTA.

Da folk stormet mot åstedet for å redde de som ble angrepet, ble ytterligere 44 drept, ifølge Bulama. Elleve ble skadd i angrepet.

– Våre menn har hentet 23 drepte fra åstedet, sa Mustapha til nyhetsbyrået AFP lørdag kveld, før dødstallene ble oppjustert.

Angrepet er det som har krevd flest sivile liv nordøst i det afrikanske landet så langt i år, ifølge nyhetsbyrået AP.

Bulama mener angrepet var en represalie etter at innbyggere og lokale forsvarsstyrker utførte et bakholdsangrep mot Boko Haram i området for to uker siden, og drepte elleve personer i ekstremistorganisasjonen.

Boko Haram-krigere har gjentatte ganger gått til angrep i distriktet. De siste månedene har den væpnede islamistgruppa og den IS-støttede utbrytergruppa ISWAP trappet opp angrepene på både sivile og militære mål i Nigeria.

Opprøret har vart i ti år, krevd tusenvis av menneskeliv og drevet over to millioner på flukt.