Trump angriper amerikansk storby

Lederen for kontrollkomiteen i Representantenes hus, Elijah Cummings, og hans hjemby Baltimore ble gjenstand for et rasende angrep fra president Donald Trump. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Lederen for kontrollkomiteen i Representantenes hus, Elijah Cummings, og hans hjemby Baltimore ble gjenstand for et rasende angrep fra president Donald Trump. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump ble lørdag igjen kritisert for rasisme etter at han angrep en framstående demokratisk politiker og kalte Baltimore et rotteinfisert kaos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps utfall kom i en serie tweets rettet mot kongressrepresentanten Elijah Cummings, som er en høyt respektert veteran fra borgerrettsbevegelsen, men som i det siste har beskyldt Trump for rasisme etter utfallene mot fire kvinnelige politikere.

I en av tweetene kalte Trump Baltimore, som er byen Cummings representerer i Kongressen, for et «motbydelig, rotte- og gnager-infisert kaos» og «den dårligst styrte og farligste byen i hele USA».

– Ingen mennesker ville ønske å bo der, sa han om byen der 60 prosent av innbyggerne er afroamerikanere.

Utfallet mot Cummings ble utløst av at Cummings også kritiserte de harde forholdene som asylsøkere lever under ved USAs grense i sør, og av at Cummings leder den mektige kontrollkomiteen som har krevd utlevert dokumenter om Trumps styre.

Les også: Trump vurderer å plassere Antifa på terrorlista

– Representanten Elijah Cummings er en brutal bølle som skriker og roper mot de flotte mennene og kvinnene i grensepolitiet om forholdene ved grensa, når hans distrikt Baltimore er langt verre og farligere, tvitret han.

Etter å ha tilbrakt dagen på golfbanen angrep han igjen Cummings lørdag kveld for «å bruke all sin tid på å prøve å skade uskyldige mennesker gjennom kontrollkomiteen».

Morgenens tvitring utløste en storm av protester, mindre enn to uker etter ståket rundt utfallene mot de fire kvinnene.

Les også: Trump: – Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven

En fortørnet leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, anklaget Trump for å et «rasistisk angrep på en forkjemper for borgerrettigheter og økonomisk rettferd, på en kjær leder i Baltimore og en høyt skattet kollega».

Tidligere visepresident Joe Biden kalte utfallet et motbydelig angrep på Cummings og Baltimores innbyggere.

– Igjen beviser du at du er uegnet til å være president. En president skal løfte nasjonen, ikke rive den ned, sa han.

Personvernpolicy