Frykter for sjøuhyre-jegernes helse:

Advarer mot planlagt storming av Loch Ness: – Reelle farer

Video: Livredningsselskap advarer mot å storme Loch Ness.

På Facebook legges det nå planer om å storme Loch Ness i Skottland i et forsøk på å finne det myteomspunnede sjøuhyret Nessie. Livredningsselskap advarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I skrivende stund har henholdsvis 23.000 og 46.000 trykt skal og interessert på Facebook-arrangementet «Storm Loch Ness, Nessie can’t hide from us all».

Initiativet kommer i kjølvannet av det lignende arrangementet «Storm Area 51, They Can't Stop All of Us», som har fått bred omtale i mediene de siste ukene.

I en årrekke har det florert av konspirasjonsteorier rundt militæranlegget i Nevada-ørkenen sin tilknytning til romvesener. Over 2 millioner har uttrykt interesse for å delta under arrangementet som ønsker å avdekke hva Area 51 virkelig har å skjule.

Amerikanske luftstyrker responderte med å si at de var klare til å beskytte Amerika og landets eiendeler, noe som førte til at arrangøren påpekte det var ment som en spøk og at intensjonene ikke var å storme Area 51.

Både stormingen av Area 51 og Loch Ness er satt til september i år, men det gjenstår å se om det blir gjort alvor av planene.

– Reelle farer

På Facebook skriver det lokale livredningsselskapet Loch Ness RNLI at selv om de ikke har noen amerikansk hær ved innsjøen, byr den likevel på flere hindringer.

– Vår Atlantic 85-redningsbåt har en imponerende bæreevne for overlevende, skriver organisasjonen, og spøker med at til og med ikke den har kapasiteten til å romme det store antallet påmeldte.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

I flere år trodde folk at det var sjøuhyret Nessie man kunne se i dette bildet. Senere har det kommet frem at bildet var falskt. Foto: AP
I flere år trodde folk at det var sjøuhyret Nessie man kunne se i dette bildet. Senere har det kommet frem at bildet var falskt. Foto: AP

Livredderne benytter anledningen til å advare om risikoene ved å begi seg ut i det 230 meter dype vannet.

– Vanntemperaturen er lav! Faktisk er gjennomsnittet seks grader celsius året rundt, noe som betyr at kaldtvannssjokk og nedkjøling er reelle farer, advarer RNLI på Facebook.

Les også: Facebook får 5 milliarder dollar i bot

Bølger på 4-5 meter

De forteller at vær- og vannforhold raskt kan forverres, og at det er svært få områder i fjæra der det er mulig å komme seg opp til en vei.

– Bølger genereres av vind i stedet for tidevann, så de oppfører seg annerledes enn ventet.

Ifølge livredderne har det blitt målt henholdsvis offisielle og uoffisielle bølger på 4 og 5 meter på Loch Ness. I tillegg krever det mer krefter å svømme og holde seg flytende i ferskvann enn i saltvann.

Les også: Fant unikt og intakt skipsvrak fra 1500-tallet utenfor Stockholm

Personvernpolicy