Solberg forbauset over Trumps kritikk av Sverige

USAs president Donald Trump refser Sverige og statsminister Stefan Löfven for ikke å ha løst saken der rapperen A$AP Rocky sitter fengslet i Sverige, tiltalt for vold. Löfvens norske motpart, Erna Solberg, stusser over Trumps Twitter-uttalelse. Her fra et møte i Det hvite hus i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
USAs president Donald Trump refser Sverige og statsminister Stefan Löfven for ikke å ha løst saken der rapperen A$AP Rocky sitter fengslet i Sverige, tiltalt for vold. Löfvens norske motpart, Erna Solberg, stusser over Trumps Twitter-uttalelse. Her fra et møte i Det hvite hus i fjor. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump kritiserer svenske myndigheter for at de ikke løslater rapperen A$AP Rocky. Uttalelsen forbauser statsminister Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den grunnleggende forståelsen er at et rettssystem er uavhengig, så det er jo litt forbausende dersom Trump mener at det ikke er det. Sånn er det i USA, og sånn er det i våre land, sier Solberg til NTB.

– Rettssystemet gjør sine beslutninger, og det er ikke et politisk spørsmål, sier hun.

Trump mener Sverige har skuffet USAs afroamerikanske samfunn etter at rapperen A$AP Rocky ble tiltalt for vold torsdag. Rapperen sitter i varetektsfengsel.

Les også: Carl Bildt beskylder Trump for gjørmebryting

– Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven for at han ikke kunne gjøre noe. Sverige har sviktet vårt afroamerikanske samfunn i USA. Jeg har sett videoene av A$AP Rocky, og han ble forfulgt og trakassert av folk som ville ha trøbbel, skrev presidenten natt til fredag på Twitter.

Trump var i kontakt med Löfven dager før tiltalen ble kjent. Da tilbød han seg å garantere for en eventuell kausjon, men løslatelse mot en økonomisk garanti er ikke en ordning som brukes i Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump: – Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven

Rapperen har innrømmet å ha vært innblandet i hendelsen, men han har ikke erkjent straffskyld. Torsdag sa rapperens forsvarer Slobodan Jovicic at han er svært skuffet over tiltalen, og han mener rapperen er uskyldig.

Domstolen i Stockholm opplyser at behandlingen av saken begynner tirsdag 30. juli.

Trump reagerer sterkt på tiltalen: