Canada-drapene:Politiet nærmer seg de drapsmistenkte tenåringene i Canada

Video: Politiet etter at flere har sett tenåringene: – Ikke ta kontakt med dem.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mistenker at de drapsmistenkte tenåringene oppholder seg i skogsområdet rundt en småby i Canada. – Folk sover med geværer, sier en innbygger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tenåringene Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er mistenkt for drapene på paret Lucas Fowler (23) og Chynna Deese (24), i tillegg til 64-årige Leonard Dyck.

Jakten på guttene snevres inn i Canada – guttene ble sist sett i den lille byen Gillam, ifølge canadiske CBC . Politiet har blokkert veiene inn til byen og bruker droner og søkshunder for å spore opp tenåringene, skriver den australske avisen Sydney Morning Herald.

Bakgrunn : Canada rystet av brutalt drap på to unge turister

Politiet mistenker at guttene gjemmer seg i skogsområdet i Gillam, ettersom det ikke har blitt meldt om stjålne biler i nærheten.

– Dette er veldig utfordrende terreng. Det er et stort område. Det er tett skog og flere sumpområder, så det er veldig utfordrende, uttalte talspersonen for det canadiske politiet, Julie Courchaine, i en pressekonferanse tidligere i uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg skal skogsområdet huse både bjørn og ulv, og en tidligere brannmann i området uttalte til australske Yahoo at tenåringene «neppe ville klare seg».

– Hvis du ikke har riktig utstyr til å være i den skogen, vil du ikke overleve.

Les også: Far til drapsmistenkt: – Han kommer til å være død i dag eller i morgen

De to drapsmistenkte tenåringene har blitt sett i Gillam i Canada. Foto: Handout / Reuters
De to drapsmistenkte tenåringene har blitt sett i Gillam i Canada. Foto: Handout / Reuters

Gillam ligger helt nord i delstaten Manitoba, og byen har knappe 1300 innbyggere. Lokalsamfunnet er rystet over hendelsen:

– Alle i samfunnet er nervøse og redde. Jeg har hørt at folk sover med geværene sine i nærheten, fortalte innbyggeren Mario Catalano til CBC ifølge News.

– Vi er ikke vant til dette – ingen låser dørene her, fortalte en annen lokalinnbygger.

Det første tegnet etter tenåringene i området var en utbrent Toyota RAV 4 de tidligere ble observert i. Politiet har i ettertid fått bekreftet at de ble sett i byen, og har de siste dagene mottatt mer enn 80 tips om tenåringene. De tror de fortsatt befinner seg i området rundt Gillam, skriver canadiske Times Colonist.