Sanchez innrømmer at han mangler nødvendig støtte

Spanias statsminister Pedro Sanchez, her fotografert i Brussel tidligere i juli.
Spanias statsminister Pedro Sanchez, her fotografert i Brussel tidligere i juli. Foto: Virginia Mayo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias fungerende statsminister Pedro Sanchez innrømmer torsdag at han ikke har nok støtte i nasjonalforsamlingen til å danne en permanent regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanchez' sosialdemokratiske parti PSOE ble det største partiet i valget 28. april, men ble ikke store nok til å danne regjering alene.

– Jeg er svært lei for konstatere at situasjonen fortsatt er fastlåst i nasjonalforsamlingen, sa Sanchez til de folkevalgte torsdag. Han la til at en avtale om en koalisjonsregjering med venstrepartiet Podemos ikke hadde ført fram.

Tirsdag stemte spanske parlamentarikere ned forslaget om en ny Sanchez-regjering. En ny avstemning skulle etter planen holdes torsdag.

Får den fungerende statsministeren igjen nei fra flertallet av de folkevalgte, begynner en nedtelling. Er ikke en ny regjering på plass innen to måneder, regnet fra den første avstemningen tirsdag, må kong Felipe sette en dato for nyvalg.

Sanchez har vært spansk statsminister siden juni i fjor, da et mistillitsforslag felte hans konservative forgjenger Mariano Rajoy.