Blant Europols mest etterlyste:Internetthallik pågrepet på Filippinene

Se video:  Her pågriper de Europols mest ettersøkte mann.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filippinsk politi har pågrepet en 32 år gammel mann mistenkt for å stå bak en serie voldtekter av barn direkteoverført på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse torsdag opplyste myndighetene på Filippinene at de har pågrepet en av Europols mest ettersøkte kriminelle.

32 år gamle Nelson Siacor Torayno ble arrestert i en politiaksjon i Cebu City på Filippinene den 12. april i år.

På grunn av etterforskning har pågripelsen først blitt kjent nå.

I aksjonen i april ble det også beslaglagt flere tusen bilder og videoer som viser barn som misbrukes seksuelt, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge lokale medier ble også åtte barn, naboer og bekjente av den pågrepne, reddet i aksjonen. Barna skal ha vært mellom tre og 11 år.

– Torayno var en av Europols mest etterlyste kriminelle. Det skyldes hans omfattende rolle i den grusomme produksjonen av overgrepsmateriale – og hans rolle i spredningen av dette på det mørke nettet (Dark Web), hvor det sirkulerte i pedofile kretser, uttaler Graeme Marshall fra Australias føderale politi (AFP).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rektor siktet for bestilling av overgrep mot barn

I 2018 startet politiet i Queensland en overvåkning som etter hvert gjorde det mulig å spore opp hvor Torayno befant seg. Denne informasjonen ble deretter oversendt filippinsk politi og The National Bureau of Investigation.

Direkteoverførte videosendinger av mindreårige som misbrukes er et stadig økende problem. Overgrepene skjer som oftest mot fattige barn som misbrukes på vegne av menn i Vesten som betaler noen hundrelapper for overføringen. Filippinene er det landet i verden hvor slike overgrep som oftest sendes fra.

Ifølge en artikkel publisert i Adresseavisen har norske borgere de siste årene stått for mer enn 15.000 transaksjoner til privatpersonen på mellom 50 og 400 kroner. Det er i dette spennet Europol mener prisen for et direkteoverført overgrep ligger.

Slike overgrep mot barn har på Filippinene en øvre strafferamme på livsvarig fengsel.

Les også: Mann siktet for grove nettovergrep mot barn på Filippinene