Strømmen begynner å vende tilbake i Venezuela

<p>Folk i gatene i Venezuelas hovedstad Caracas etter strømbruddet mandag. Foto: AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Folk i gatene i Venezuelas hovedstad Caracas etter strømbruddet mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Ariana Cubillos / AP

Store deler av Venezuela ble rammet av strømbrudd mandag. Regjeringen hevder landets kraftforsyning har blitt utsatt for et «elektromagnetisk angrep».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hovedstaden Caracas forsvant strømmen på ettermiddagen lokal tid. Kommentarer i sosiale medier tyder på at store deler av landet ble rammet.

Først ved titiden tirsdag formiddag begynte strømmen å komme tilbake. Ifølge energiminister Freddy Brito er den helt tilbake i fem delstater, men bare delvis tilbake i fire andre. Energiministeren forsikrer at gjenopprettingsarbeidet av det nasjonale strømnettet fortsetter slik at alle 23 delstater får kraftforsyning igjen.

Tirsdag holder flesteparten av landets skoler og arbeidsplasser stengt på grunn av strømbruddet regjeringen hevder er et resultat av et «elektromagnetisk angrep».

Bakgrunn : Venezuela hevder seg utsatt for «elektromagnetisk angrep» etter strømbrudd

– De første opplysningene fra etterforskningen peker i retning av et elektromagnetisk angrep rettet mot vannkraft-systemet i Guayana, sa informasjonsminister Jorge Rodríguez mandag.

Også tidligere i år ble Venezuela rammet av omfattende strømbrudd. President Nicolás Maduro hevdet da at landets største vannkraftverk var utsatt for en sabotasjeaksjon støttet av USA.

Strømnettet og kraftforsyningen i Venezuela har imidlertid lenge lidd under manglende vedlikehold og investeringer. Opposisjonen i landet og en rekke fagfolk mener dette er forklaringen på de omfattende strømbruddene.

Les også: Venezuela-forhandlinger gjenopptas på Barbados

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden