Siste video frigitt – utelukker ikke seriemorder:Her fyller paret bensin før drømmereisen – få timer senere var de brutalt drept

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brutale drapet på to unge turister ryster Canada. Nå har politiet frigitt siste kjente video av paret, tatt få timer før de brutalt ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var mandag forrige uke at australske Lucas Fowler (23) og amerikanske Chynna Deese (24) ble funnet skutt og drept langs en motorvei i den kanadiske provinsen British Columbia.

Det unge paret var på en lengre bilferie gjennom Canada i en gammel, blå Chevrolet minivan, da de ble drept av en ukjent gjerningsmann. Drapene skal ha vært så brutale at det tok politiet tre dager å identifisere likene, ifølge USA Today.

Offentliggjorde video

I går offentliggjorde politiet i Canada en overvåkningsvideo som viser det siste kjente livstegnet av Fowler og Deese. Videoen er tatt på en bensinstasjon i Fort Nelson, i delstaten British Columbia, i syvtiden på kvelden den 13. juli, to dager før paret ble funnet drept.

Bakgrunn: Canada rystet av brutalt drap på to unge turister

I videoen ser vi Lucas Fowler som fyller bensin på bilen, mens Chynna Deese vasker bakvinduet. Etterpå klemmer de, og hun går inn på bensinstasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge politiet ble det unge paret trolig skutt en gang mellom klokken 16, lokal tid, den 14. juli og klokken 07 om morgenen den 15.

På gårsdagens pressekonferanse la politiet også fram en fantomskisse av en person vitner skal ha observert mens han snakket med Fowler etter at bilen hadde fått motorhavari, skriver BBC.

Mannen har ikke status som mistenkt.

Utelukker ikke seriemorder

Politiet ser nå på muligheten for at det kan være en forbindelse mellom det brutale drapet på Lucas Fowler og Chynna Deese og forsvinningen av to tenåringer sist fredag. Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) har fortsatt ikke kommet til rette etter at de før helgen var på vei til Yukon for å jobbe. De har heller ikke vært i kontakt med sine familier, skriver BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Campingbilen deres ble fredag funnet utbrent ved en innsjø omlag 500 kilometer unna stedet hvor Fowler og Deese ble funnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lik ble også funnet i nærheten av den utbrente campingbilen. Liket er ennå ikke identifisert, men skal ifølge politiet trolig være av en mann i 50- eller 60-årene.

– Det er fortsatt uklart om den avdøde har noen forbindelse med kjøretøyet eller de to savnede, har politiet sagt i en uttalelse.

På mandagens pressekonferanse erkjente politiet at de nå ser på muligheten for at sakene kan være forbundet, og at det dermed kan være snakk om en seriemorder. Politiet har tidligere avvist dette.

– Det er uvanlig å ha to så store saker pågående på samme tid i det nordlige B.C. (British Columbia), så vi erkjenner at det kan eksistere en forbindelse, sier Janelle Shoihet fra Royal Canadian Mounted Police.