Tony Blair vil ikke bekrefte at han vil stemme på eget parti

Tony Blair i Oslo sammen med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Tony Blair i Oslo sammen med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias tidligere statsminister og tidligere Labour-leder Tony Blair vil ikke svare på om han kommer til å stemme på eget parti ved neste valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med BBC blir han spurt tre ganger om han kommer til å stemme på Labour ved neste valg. Ingen av gangene bekrefter han at han kommer til å stemme på partiet han ledet i over 13 år.

I mai iverksatte Storbritannias menneskerettighetskommisjon en gransking av påstandene om ulovlig antisemittisme i Labour. Blair sier til den britiske kringkasteren at saken «er et stort problem» for ham, og at han håper partiet kommer seg gjennom det.

Ifølge kommisjonen dreier granskingen seg om partiet ulovlig har diskriminert eller trakassert folk fordi de er jøder.

På spørsmål om Blair vurderer å stemme på Liberaldemokratene svarer følgende:

– Jeg kommer ikke til å stemme på Liberaldemokratene. Jeg ønsker å stemme på Labour, men jeg kan ikke se bort fra at Labour er i en vanskelig situasjon for øyeblikket, spesielt på grunn av antisemittisme-saken, sier han.

På spørsmål igjen om han kommer til stemme på Labour slik situasjonen er nå, sier han dette:

– La oss håpe at Labour tar tak i antisemittisme-saken og løser den, hvis ikke kommer det til å bli et stort problem.

Neste parlamentsvalg i Storbritannia er i 2022.