Iran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero

Video: Video frigitt av iransk rikskringkaster viser Stena Impero.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iranske medier har publisert video fra innsiden av det svenskeide, britiskregistrerte tankskipet Stena Impero for å vise at mannskapet på 23 tas godt vare på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen ble publisert mandag, melder den svenske avisen Expressen. Et bilde fra videoen er gjort tilgjengelig via nyhetsbyrået AP og viser besetningsmedlemmene som sitter rundt et bord om bord i skipet. Det er ikke kjent når bildet er tatt.

Mannskapet om bord i tankskipet Stena Impero er fra India, Latvia, Filippinene og Russland. Verken svenske eller britiske statsborgere var om bord da det svenskeide, britiskregistrerte tanskipet ble tatt i arrest av den iranske Revolusjonsgarden fredag.

– Et lovlig tiltak

Myndighetene i Iran fastholder at de var i sin fulle rett til å oppbringe Stena Impero.

Tankskipet befant seg i iransk territorialfarvann da det ble tatt i arrest av den iranske Revolusjongarden, sier en talsmann for den iranske regjeringen.

– Oppbringingen av det britiske tankskipet var et lovlig tiltak fra Irans side. Iran konfronterte skipet for å sørge for sikkerhet i regionen, sa talsmannen Ali Rabei under en pressekonferanse i Teheran mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken fortsetter under bildet

Iranske medier har publisert video fra innsiden av Stena Impero for å vise at mannskapet på 23 tas godt vare på. Foto: IRIB / AP.
Iranske medier har publisert video fra innsiden av Stena Impero for å vise at mannskapet på 23 tas godt vare på. Foto: IRIB / AP.

Iranske talsmenn har tidligere hevdet at Stena Impero ble oppbrakt etter å ha kollidert med en iransk fiskebåt.

– Den britiske tankeren Stena Impero kolliderte med en fiskebåt på ruten og ifølge loven må vi etterforske hva som har skjedd, sa havnesjefen i Hormozgan-provinsen, Allah-Morad Afifipoor, lørdag.

– Situasjonen er alvorlig

Storbritannia vurderer sanksjoner mot Iran etter at de fredag tok oljetankeren i arrest.

– Det viktigste er imidlertid å raskt finne en løsning, sier den britiske viseforsvarsministeren Tobias Ellwood ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har tidligere uttalt til TV 2 at hun er alvorlig bekymret for sikkerheten til skip utenfor Irans kyst.

– Vi ser en opptrapping ved at Iran har tatt sivile skip i arrest, og det er uakseptabelt. Situasjonen er alvorlig, sa hun.