Slutten i sikte for hetebølge i USA

En kvinne på Times Square drikker vann. Borgermester Bill de Blasio i New York ba folk drikke rikelig for ikke å bli dehydrert i heten. Foto: Jonathan Carroll / AP / NTB scanpix
En kvinne på Times Square drikker vann. Borgermester Bill de Blasio i New York ba folk drikke rikelig for ikke å bli dehydrert i heten. Foto: Jonathan Carroll / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs østkyst opplevde nok en dag med farlig høye temperaturer søndag. Men fra mandag ventes det at en kaldfront siger inn med lavere tall på gradestokken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i New York ba folk holde seg innendørs og ta det med ro søndag.

– Søndag er avlyst. Hold dere inne, ingenting å se her. Sant, vi har kontroll, tvitret politiet spøkefullt.

I New York ba borgermester Bill de Blasio folk drikke rikelig og søke tilflukt i 500 avkjølingsrom som er åpnet rundt om i byen, i Boston ble et konkurranseløp avlyst og alle offentlige svømmebasseng åpnet gratis, og i Delaware fikk skuespillerne i et krigsspill fra borgerkrigen fri.

Fra Carolina-statene til Maine lå temperaturene oppe i rundt 36 grader, mens den følte temperaturen på grunn av høy fuktighet var mer som 43 grader en del steder.

Strømnettet klarte seg

I New York fulgte myndighetene nøye med på strømnettet etter at det i forrige uke var et strømbrudd som varte i fem timer og la halve Manhattan i mørke.

Con Ed meldte at 48.000 abonnenter var uten strøm i kortere perioder her og der i Brooklyn og Queens, men stort sett klarte nettet seg, trass i den utstrakte bruken av air conditioning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Pennsylvania fikk ni brannmenn behandling for heteslag mens de arbeidet med å slukke en brann, og i New Jersey ble en bro stående åpen fordi mekanikken sviktet i varmen.

Til sammen seks personer har dødd som følge av varmen, blant dem den tidligere fotballspilleren Mitch Petrus som døde av heteslag under trening utendørs i Arkansas.

Rekorder

Værtjenesten NWS sier at de har registrert varmerekorder på sju forskjellige steder, blant annet JFK-flyplassen, Atlantic City og Manchester i New Hampshire. Aller varmest var det lengst sørøst i Virginia.

Lengst nord i Vermont og New York begynte heten å gi seg søndag formiddag da en kaldfront kom inn fra Canada med tordenvær. Men lenger sør ventes heten å fortsette gjennom natten og utover mandag.

Også i Midtvesten ble heten mange steder avløst av vind og tordenvær fra kaldfronten fra nord. Men i Michigan er 500.000 mennesker uten strøm, og nettet ventes ikke å være reparert før tirsdag.