Tusenvis demonstrerer i Hongkong mot politiet og omstridt lovforslag

Tusenvis av demonstranter i Hongkong krever en uavhengig granskning av politiets taktikker. Foto: AP Photo / Vincent Yu / NTB scanpix
Tusenvis av demonstranter i Hongkong krever en uavhengig granskning av politiets taktikker. Foto: AP Photo / Vincent Yu / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusenvis av demonstranter har samlet seg i Hongkong. De etterlyser en uavhengig etterforskning av det de opplever som brutalitet fra politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere demonstranter hadde kledd seg i svart og gikk bak en banner med ordene «uavhengig granskning av rettssikkerheten».

Det har den siste tiden vært en rekke store demonstrasjoner i Hongkong på grunn av et lovforslag om å tillate utlevering av innbyggere til fastlands-Kina.

Hongkongs regjeringssjef Carrie Lam har sagt at hun vil legge den omstridte utleveringsloven død, men motstandere av lovforslaget har sagt at de vil fortsette å protestere til det formelt er trukket tilbake.

Flere demonstranter er pågrepet siden protestene begynte i juni, og det har vært gjentatte voldelige konfrontasjoner med politiet. Rettighetsgrupper og demonstranter anklager politiet for overdreven maktbruk.

Lørdag hadde Kina-vennlige tilhengere av Hongkongs myndigheter en motdemonstrasjon der de uttrykte sin støtte til politiet.

Hongkong er en delvis selvstyrt by, som i 1997 ble overført fra Storbritannia til Kina. Blant annet har Hongkong et uavhengig rettsvesen og egne lover som beskytter ytringsfriheten.